Een viroloog/vaccinoloog zegt.

De neveneffecten na een boostershot lijken minder uitgesproken dan bij de eerste of tweede prik. Dat zegt vaccinoloog Pierre Van Damme nu al zo’n 660.000 Vlamingen intussen hun derde (tweede in het geval van Johnson&Johnson) prik hebben gekregen.

Vlaanderen is volop bezig met het plaatsen van de boosterprik tegen het coronavirus. Al wie ouder is dan 65, een immuunstoornis heeft, in de zorg werkt of een Johnson&Johnson vaccin kreeg, wordt dezer dagen uitgenodigd voor een extra prik. Voor deze boosterprik worden enkel de mRNA-vaccins van Pfizer of Moderna gebruikt. Van Moderna wordt zelfs maar de helft van een normale dosis gegeven. Dat zou volgens vaccinoloog Pierre Van Damme wel eens de reden kunnen zijn waarom er minder bijwerkingen gemeld worden. “Daarnaast is de tijd tussen de basisvaccinatie en de boosterprik veel langer, waardoor ons lichaam er minder op reageert.

We zien dat ook bij vaccinatie tegen hepatitis B bijvoorbeeld, daar zijn de bijwerkingen na de boosterprik ook veel milder. 
Maar het is niet omdat ons lichaam er niet op reageert, dat het niet werkt”, benadrukt de Viroloog Van Damme.

Commentaar op het bovenstaande.

Dit is nu al weer de zoveelste conclusie van een viroloog zonder dat er voldoende tijd is verstreken om zinnig een uitslag over het vaccin te kunnen geven.

De zogenoemde Boosterprik.

Waarom is dit toch steeds weer zo met die geleerden?

De geloofwaardigheid krijgt hierdoor steeds meer een knauw en dadelijk gelooft niemand meer de zoveelste kundige viroloog /vaccinoloog en wordt hun naam zelf de valkuil zoals hij luid. Loog de viroloog nu echt het staat wel in zijn functieomschrijvingsnaam.

VIRO-LOOG  vaccino-loog

John van Rest

Laat een reactie achter