Overdenking: Hoe je te gedragen in deze geforceerde tijd en jezelf te blijven.

De Corona tijd met al zijn up en down, hoe daar mee om te gaan? Als de wekker is gegaan meestal op een telefoon ingesteld kun je opstaan, als je dit doet staat je alweer heel wat te wachten?

Direct komen de media berichten binnen. Je bent nog maar net wakker! Nog niet eens de tijd gehad om de Heer te prijzen en dankbaar te zijn voor deze weer gegeven gezonde dag.

Je dag in delen en plannen maken wat te doen vandaag, is nog niet eens in beeld.

Nee het nieuws de hersenspoeling is alweer heerlijk aan de gang!

Het komt tot je. Meer besmettingen de viroloog die zegt zwart in te zetten voor de ziekenhuizen. Het aantal doden en de vele mensen op de IC in de ziekenhuizen. Mensen aan de beademing en ook nog eens in coma gebrachte patiënten worden uitgestald. We moeten het weten!

Voordat je, maar even zelf kunt nadenken is dit alweer de start van de dag.                                         Het wordt hoog tijd hier wat aan te doen! 
Willen we gelukkig en verantwoordelijk leven, dan moeten we stoppen zo op te starten! 

De telefoon, gsm, tv, radio het nieuws gewoon niet meer aanzetten! Gewoon niets meer ontvangen dan alleen wat er echt is in het NU. Kom tot jezelf.

Hoor een vogel maar eens fluiten, er komt een auto langs het geluid van de banden is nog even te horen. De buitendeur open en zo de frisse lucht naar binnen laten stromen, ja heerlijk deze koele lucht het is een verademing.

Jezelf alert maken op wat je nu ervaart, wat je nu ziet, nu hoort en nu voelt?

Houdt dit vast en neem even de tijd om de dag te overdenken. Geniet even van het NU. Doe dit voortaan elke dag laat je niet meer beïnvloeden door de buitenwereld met hun slim bedachte praatjes om dit via de media te willen……………..

Nieuws wat eigenlijk geen nieuws is, maar wel alles zo vaak herhalen dat je het wel moet gaan geloven! (niet doen) Gebruik je gezonde verstand en luister daar niet zomaar naar!

Ga bepalen wat je deze nieuwe dag tot je laat komen en houd je gedachte je eigen schema goed in de gaten, laat het NU je niet afnemen. doe je eigen onderzoek!

Bewustwording

Kijk om je heen hoeveel doden zijn er al in jouw omgeving? En als dit dan zo het geval is, was dit ook te verwachten? en waaraan zijn ze overleden? 

Je oom of tante gestorven gisteren of vandaag? (op de leeftijd 93?) of wie zijn er allemaal ziek die je kent en zo ja? Hoeveel zijn dat er dan wel? 

Als je hierover nagedacht hebt kan je voor jezelf inschatten of dit een 
pandemie of een epidemie is? Of is het gewoon iets is wat bij het leven hoort! 
Mogen we nog wel doodgaan, en kunnen we dit überhaupt zelf bepalen? 
Zijn wij de baas of ligt het in Gods' hand?

Als we daarover nadenken, moeten we wel tot de conclusie komen dat we dit niet zelf in de hand hebben.We kunnen alleen uitkijken en voorzichtig zijn, het leven niet uitdagen tot de dood daarop volgt! Houd je gewoon aan de wet DE 10 GEBODEN VAN GOD.

Doe vooral gewoon, NORMAAL.

Normaal is, was de meerderheid doet, maar is dit nog wel zo? Als er zoveel beïnvloeding mogelijk is op de mens. Gaat dit hier dan niet meer op voor NORMAAL?

Vertrouw op “GOD” en leef in harmonie met je medemens. Behandel deze met respect en liefde. Maak deze dag je plan en doe dit elke dag weer opnieuw zodat je beter leert jezelf te kennen en te volgen. Vraag GOD om wijsheid en volg Hem.

Laat je niet beïnvloeden door de reclame, film, nieuws of media. Indrukken die niets met het normale en liefdevolle leven hebben te maken.

Maar die wel zijn bedacht om bepaalde zaken bij jou voor elkaar te krijgen……..

Welke ideeen, ik heb geen idee? Nog niet in ieder geval!

Wordt vervolgt.